BI-omgeving Intouch

29-03-2019

Intouch helpt teams Dichterbij om beter te sturen

Dichterbij is in februari overgegaan op de BI-omgeving Intouch. Samen met gebruikers zijn vier dashboards ontwikkeld. De reacties zijn positief. “Teams vinden informatie nu makkelijker, waardoor ze beter kunnen sturen”, aldus informatieanalist Jos Versleijen van Dichterbij.

Dichterbij ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking bij een zo goed mogelijk leven. De zorgorganisatie werkte al sinds 2014 met de BI-tool van Infent, gebaseerd op een SharePoint-omgeving met daaraan gekoppeld Excel-rapporten. “De tool was gemaakt voor het management en de afdeling control”, aldus Versleijen. “Zij konden er maandelijkse rapportages mee maken.” Na verloop van tijd zijn ook zorgteams er gebruik van gaan maken. “Dichterbij heeft gekozen voor zelforganiserende teams, die voor een groot deel zelf verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van hun team”, licht Versleijen toe. “Ook zij hadden dus behoefte aan inzicht in cijfers.”

Overzichtelijk
Al snel werd duidelijk dat de BI-omgeving niet gebouwd was voor de teams. Versleijen: “Rapportages waren niet overzichtelijk, teams moesten flink zoeken en doorklikken om tot de benodigde gegevens te komen. Zij wilden dan ook graag een overzichtelijk dashboard met informatie die je als zelforganiserend team nodig hebt om goed te kunnen sturen. Daarom hebben we besloten om vier verschillende dashboards te ontwikkelen: voor zorgteams, voor managers, voor de teams van de serviceorganisatie en voor teams van Expertise; dit is het onderdeel van Dichterbij waar dokters, therapeuten en andere behandelaren werken.”

Co-creatie
De dashboards zijn in co-creatie met gebruikers gemaakt, aldus Versleijen. “Samen met Infent hebben we per doelgroep een workshop gehouden waarin de wensen en mogelijkheden besproken zijn en keuzes voor formats gemaakt werden. Op basis van die workshops heeft Infent de vier dashboards ontwikkeld.” Tegelijkertijd heeft Dichterbij de Excel-rapporten samen met Infent omgebouwd naar SSRS-rapporten. Versleijen: “Hierbij hebben we de klachten over het vaak klikken direct opgelost. Rapporten zijn nu overzichtelijk en duidelijk.”

Partner
In februari is iedereen binnen Dichterbij de nieuwe dashboards gaan gebruiken. “We hebben drie filmpjes gemaakt om medewerkers wegwijs te maken in de nieuwe tool, ook hebben we als BI-team in bijeenkomsten voor medewerkers uitleg gegeven over het nieuwe dashboard.” De reacties op het nieuwe hulpmiddel zijn positief. Versleijen: “Gebruikers vinden het dashboard overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, de informatie is makkelijk en snel vindbaar. Dat helpt teams om beter te sturen en dus ook om cliënten beter te kunnen ondersteunen. En daar doen we het uiteindelijk voor.” Versleijen kijkt tevreden terug op de samenwerking met Infent. “De samenwerking was prettig, open en flexibel. Ook was er altijd ruimte om aanpassingen door te voeren. We werken nu al een aantal jaren fijn samen met Infent. Daardoor zien we hen niet als leverancier, maar zeker ook als partner voor onze BI-omgeving.”

Overige nieuwsberichten

Afstudeerstage Matthijs

Presentatie van Matthijs van Renswoude, naar aanleiding van zijn stage bij Infent. Matthijs heeft geautomatiseerde test software geprogrammeerd op basis van C# en Selenium API.
Hierbij worden bij uitbreidingen aan het Infenture Platform testen automatisch gesimuleerd uitgevoerd...

Infent verhuist
Infent verhuist
17-05-2019

Op ongeveer 300 meter van het huidige pand, aan de Einsteinbaan 16 te Nieuwegein, betrekt Infent per 1 juni een gloednieuw onderkomen.

De verhuizing was nodig vanwege ruimtegebrek. ‘In ons huidige pand groeiden we simpelweg uit ons jasje’. De mogelijkheid kwam voorbij om een alleenstaand en groter ...

Zorgpartners bij Infent

Elke eerste dinsdag van de maand is er ‘avonds bij Infent een Tune in Tuesday. Na het gezamenlijk eten van een hapje worden door product-owners en specialisten de laatste ontwikkelingen aan collega’s toegelicht. Heel inspirerend, geeft altijd interessante discussies en hierdoor is iedereen ...

Berenbos cadeau
Berenbos cadeau
29-03-2019

Medewerkers Infent doen directie stuk Berenbos cadeau

Bij Infent wordt grote waarde gehecht aan de persoonlijke band tussen medewerkers en aan de waardering voor ieders inzet. Bijvoorbeeld met een ontspannen bedrijfsuitje worden deze doelen door de directie nagestreefd, ...

BI Vacature
BI Vacature
21-03-2019

INFENT GROEIT, GROEI JIJ MET ONS MEE?

Ben jij op zoek naar een leuk, dynamisch, professioneel bedrijf en ben jij Business Intelligence expert of wil je dat graag worden?
Wij – Infent – zijn dé BI partner voor zorgbranche. Met onze enthousiaste medewerkers en meer ...

Zorg & ICT 2019
Zorg & ICT 2019
19-03-2019

Infent exposant op Zorg & ICT 2019

Ook in 2019 was Infent weer vertegenwoordigd op de Zorg & ICT beurs. Zorg & ICT is het jaarlijks ijkpunt voor ICT en innovatie binnen de zorg. Het is de vakbeurs waar u op de hoogte raakt van de laatste ontwikkelingen voor uw specifieke beleidsterrein of vakgebied.

Carante Begroting/Prognose 

Carante gunt Begroting / Prognose aanbesteding aan Infent

Carante Groep organisaties hebben de wens om het begrotingsproces softwarematig te ondersteunen. Dit is kritisch omdat de huidige tooling niet voldoet om het begrotingsproces transparant en controleerbaar te houden 

Valencia bezoek Mistral

Op 23 november is een delegatie van Infent op bezoek geweest bij Mistral, een gerenommeerde BI specialist uit Valencia. Doel van het bezoek was om te ervaren hoe onze Spaanse collega’s invulling geven aan Business Intelligence. Na de intensieve sessie konden we genieten van de zon en al het goede dat Valencia te bieden heeft!

Mistral is qua omvang vergelijkbaar met Infent 

BI Intouch Migratie
BI Intouch Migratie
15-11-2018

Cello heeft de migratie van MS Sharepoint naar de Business Intelligence omgeving “InTouch” van Infent succesvol afgerond.

Irma van Veldhoven, Financial Controller :

“De voornaamste redenen waarom Cello SharePoint voor Intouch heeft vervangen zijn:

 • Hoge kosten Sharepoint licenties
   Eddy Meijer
   Eddy Meijer
   01-09-2018

   Even voorstellen…

   Recentelijk is Eddy Meijer Infent komen versterken. Eddy is een zeer ervaren Sr. Consultant met meer dan 10 jaar ervaring bij zorgorganisaties in diverse sectoren (GhZ, VVT, GGZ en JZ). In deze 10 jaar lag de focus op het ondersteunen van begrotingsprocessen (jaarbegroting en forecasting) voor

   CONTACT

   Vult u onderstaande formulier in? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

   Contact formulier

   Neem de rechts getoonde code over

   6791

   Contactinformatie

   Heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u contact met ons opnemen via:

   Infent B.V.

   Einsteinbaan 16, 3439 MK Nieuwegein info@infent.nl Telefoon: (+31) 30 32 00 230